Virtualna stvarnost (VR) je novi, kreativni medij pomoću kojeg se korisnicima mogu pružiti interaktivna, zanimljiva i nezaboravna iskustva. Vizualna, slušna i taktilna osjetila mogu se iskoristiti za obogaćivanje percepcije korisnika, u potpuno novom virtualnom okruženju.

Proširena stvarnost (AR) moćan je alat za vizualizacije u realnom vremenu, koji može proširiti naš pogled stvarnog svijeta s računalno generiranim osjetilnim podražajima (zvuk, video, grafika, GPS podaci...). Proširena stvarnost tako uvodi komponente digitalnog unutar percepcije stvarnog svijeta.

Ove alate možemo iskoristiti kako bi obogatili vaše aplikacije, prezentacije i multimedijalne projekte. Virtualni vodiči, interaktivni virtualni svjetovi, AR igre, augmented tiskane publikacije i 360° video panorame, samo su neki od primjera kako tehnologije virtualne i proširene stvarnosti mogu pružiti veći stupanj angažmana.

Razvojne tehnologije Razvojne tehnologije

Unity je jedan od najpopularnijih AR/VR razvojnih okvira, s mnogim SDK-ovima i alatima koji pomažu u razvoju skalabilnih, višeplatformnih proizvoda sa samo jednom bazom koda. Kako bismo razvili napredne VR/AR mobilne aplikacije koje će u punoj mjeri iskoristiti mogućnosti hardvera Android ili iOS uređaja, koristimo ARKit za iOS, te ARCore za Android.